طرز تهيه سمبوسه مرغ و قارچ؛ طعمي متفاوت |
وبسايت فرارو: سمبوسه يكي از غذاهاي خوشمزه مخصوص جنوب ايران است كه در حال حاضر در سراسر كشور به عنوان يك غذاي محبوب و پر طرفدار شناخته ميشود. عطر و طعم اين غذاي خوشمزه بيشتر به خاطر ادويهها و چاشنيهايي است كه در طبخ آن مورد استفاده قرار ميگيرد. سمبوسه معمولا در مهمانيها و تولدها هم بسيار مورد توجه قرار ميگيرد، چون خيلي سريع آماده ميشود و نسبتا غذاي كم هزينهاي است لذا معمولا پاي ثابت مهمانيهاي عصرانه و تولد است. سمبوسه انواع مختلفي دارد مثل سمبوسه سيب زميني، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه پيتزايي و سمبوسه هندي كه در اين مطلب طرز تهيه سمبوسه مرغ را براي شما در نظر گرفته ايم. براي تهيه سمبوسه مرغ از نان لواش، مرغ، سبزيجات معطر، فلفل سياه و قرمز و برخي مواد ديگر استفاده ميشود. مواد اوليه سمبوسه مرغ و قارچ
نكات مربوط به مواد اوليه ۱. نكات مربوط به مرغ براي اينكه مرغ خوش طعمتر شود به جاي آب آن را با استاك، ساقه كرفس، پياز و هويج بپزيد. استاك يا آب گوشت، مرغ، ماهي يا سبزيجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزيجات ساقهاي و تعداد محدودي ادويه تهيه ميشوند. استاك در انواع سوپ، سس و بسياري از غذاهاي ديگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثير بسياري در طعم و مزه غذاها دارد ميتوانيد استاك را خودتان در منزل تهيه كنيد يا اينكه به صورت آماده از سوپر ماركتها خريداري كنيد. ۲. نكات مربوط به پياز خيلي از اوقات كه براي خريدن پياز به بازارهاي ميوه و ترهبار ميرويم در مغازه رنگهاي مختلفي از پيازها را ميبينيم بدون توجه به اينكه هر كدام از اين پيازها مصارف مشخصي دارند آن را ميخريم در واقع دم دستترين پياز را انتخاب ميكنيم غافل از اينكه ممكن است پياز انتخاب شده براي مصرفي كه در نظر داريم مناسب نباشد. اگر بخواهيم به طور مختصر در خصوص كاربرد انواع پياز توضيح دهيم بايد از پياز زرد كه معروفترين عضو خانواده پيازها است شروع كنيم اين پياز بهترين گزينه براي پخت و پز است پياز سفيد از پياز زرد طعم ملايم تري دارد از نظر كاربرد تقريبا مثل پياز قرمز هست، ميشود آن را خام خورد و يا در سالادها و ديپها از آن استفاده كرد. اين پياز براي غذاهاي مكزيكي هم بهترين گزينه هست. پياز قرمز نسبت به پياز سفيد و زرد، فيبر بيشتري دارد و به خاطر رنگ زيبايش ميتوان از آن براي تزئين بشقاب غذا هم استفاده كرد علاوه بر اين براي كبابي كردن، سالاد و ساندويچها هم انتخاب مناسبي است. پيازهاي قرمز به اندازه كافي عطر و طعم به غذا نميدهند بنابراين معمولا براي پخت و پز مورد استفاده قرار نميگيرند. ۳. نكات مربوط به فلفل دلمهاي همان طور كه ميدانيد فلفل دلمهاي سبزي پر خاصيتي است كه مصرف آن به تمامي افراد به ويژه كودكان توصيه شده است. اين سبزي داراي سه رنگ سبز، زرد و قرمز ميباشد كه رنگ سبز آن طعم قوي تري دارد. فلفل دلمهاي به دليل مواد مغذي از جمله ويتاميني كه دارد منشا درمان سرما خوردگي محسوب شده و همچنين براي درمان كم خوني، حفاظت از چشم و تقويت قوه بينايي و نيز رفع يبوست بسيار مفيد است. ته فلفل دلمه برجستگيهايي وجود دارد فلفل دلمههايي كه چهار برجستگي در زير خود دارند ماده هستند فلفل دلمه ماده پر تخم است و طعم شيريني دارد لذا براي تهيه انواع سالاد و خام خواري مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهاي كه سه برجستگي در زير خود دارد نر است تخم كمتري دارد و تندتر است براي غذا پختن از آن استفاده ميشود و در آشپزي كاربرديتر است و بر عكس فلفل دلمه ماده بعد از تفت و پختن اصلا تلخ نميشود و خوشمزه باقي ميماند. طرز تهيه سمبوسه مرغ و قارچ ۱. سينه مرغ را شسته با كمي نمك، فلفل، زردچوبه و مقدار كمي آب + قرص استاك + ۱ عدد پياز نگيني خرد شده + هويج + كرفس بپزيد. حرارت دادن را آنقدر ادامه دهيد تا آب مرغ به خوردش رفته و تقريبا بيآب شود. حال، ظرف را از روي حرارت برداريد و كنار بگذاريد تا گوشت مرغ خنك شود، سپس آنها را ريش ريش كنيد براي ريش ريش كردن سينه مرغ ميتوانيد از همزن كمك بگيريد. ۲. پياز را به صورت خلالي خرد كنيد در روغن تفت دهيد سپس فلفل دلمهاي را به صورت نگيني ريز خرد كنيد گشنيز را هم تميز بشوييد، ريز خرد كنيد و به همراه فلفل دلمهاي و پياز به مرغي كه تفت خورده اضافه كنيد بعد هم زنجبيل و فلفل قرمز را اضافه كنيد و حدود ۳ دقيقه بعد از روي حرارت برداريد در صورت تمايل ميتوانيد ۱ قاشق رب را هم تفت دهيد و به مواد اضافه كنيد. در مرحله بعد قارچ را به صورت ورقهاي خرد كنيد در تابهاي جدا با حرارت بالا تفت دهيد تا آب نيندازد بعد از سرخ شدن به مواد اضافه كنيد. ۳. نانهاي لواش را در ابعاد ۷ در ۳۰ سانتي متري برش بزنيد سپس مقداري از مخلوط آماده شده را روي لبه نان قرار دهيد و گوشه نان را روي مواد برگردانيد به طوري كه يك مثلث درست شود. مثلث را مجددا روي نان برگردانيد اين كار را تا جايي ادامه دهيد كه قسمت كوچكي از نان باقي بماند اين قسمت را كاملا به داخل مثلثها برگردانيد تا هنگام سرخ شدن مواد به بيرون نريزد. ۴. وقتي كه همه سمبوسهها را به روش گفته شده آماده كرديد تابهاي ترجيحا كوچك با عمق زياد را انتخاب كنيد تابه را روي حرارت قرار دهيد حدود ۲ تا ۳ دقيقه بعد كه جسم تابه گرم شد ۴ تا ۵ قاشق روغن مايع داخل آن بريزيد وقتي روغن داغ شد سمبوسهها را داخل تابه بچينيد اجازه دهيد سمبوسهها كاملا طلايي شوند بعد با كمك كفگير سوراخ دار آنها را از تابه خارج كنيد و داخل آبكش فلزي قرار دهيد تا روغن اضافه آن خارج شود فقط حواستان باشد سمبوسهها را روي هم نگذاريد تا خمير نشوند. ۵. موقع سرو سمبوسه، آنها را داخل آبكش فلزي پايه دار قرار دهيد زير آبكش يك سيني بگذاريد و سيني را داخل فري كه از قبل روي دماي ۱۷۰ درجه سانتي گراد قرار داده ايد قرار دهيد حدود ۵ دقيقه كه بماند هم روغن اضافه آن كشيده ميشود هم اينكه گرم ميشود توجه كنيد نبايد سمبوسهها روي هم قرار بگيرند. ميتوانيد سمبوسه را بعد از پيچيدن سرخ نكنيد بلكه بسته بندي كنيد داخل فريزر قرار دهيد و موقع مصرف سرخ كنيد. ۶. براي تهيه سمبوسه مرغ رژيمي ميتوانيد پس از پيچيدن سمبوسهها آنها را در سيني فر بچينيد و روي آنها كمي روغن مايع بزنيد و در فر از قبل گرم شده با دماي ۱۸۰ درجه سانتي گراد به مدت ۲۰ دقيقه قرار دهيد تا برشته شود ميتوانيد گريل فر را در پنج دقيقه آخر روشن كنيد تا سمبوسهها برشتهتر شوند. |
شنبه ۲۹ آذر ۹۹ | ۱۲:۲۷ ۱۳ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است